Karneval brodova-Beograd

9/01/2015

Jedanaesti karneval brodova počeo je oko 18.00 h, defileom svih vodenih prevoznih sredstava (čamaca, jahti, skutera i policijskih vodenih vozila). Da budemo iskreni, očekivala sam da bude spektakularniji, ali kad nema boljeg, dobro je i ovako. U štampi pročitah da je bio najuspešniji do sad (kod nas je sve uspešnije i naprednije nego prošlih godina, pa i karneval!)!




Ono što je ulepšalo fotografije, a i atmosferu, jesu crvene boje zalazećeg sunca koje su se rasipale po savskoj vodi, utapajaći se u njoj između Brankovog mosta i Ušča, gde se defile održavao.
Među brodovima bilo je i jedan sa žutom patkicom na vrhu. Na njemu su se vozili članovi inicijative NE DA(VI)MO Beograd, koji su ubrzo izbačeni iz defilea.
                 -foto preuzet sa sajta Dan u Beogradu-
Još jedno interesantno ploveće sredstvo bio je piratski čamac, u kom su se smestili članovi viteške družine SVIBOR. Sa ovog broad svremena na vreme ispaljivani su plotuni.
   -foto preuzet sa sajta Dan u Beogradu-
   -foto preuzet sa sajta Dan u Beogradu-




Dole, na savskom keju, prolazili su klovnovi na štulama, levitirajuća statua na usisivaču privlačila je pažnju dece...bilo je tu i štandova sa slatkišima, etno detaljima....Šarenilo svega i svačega, ali dobro, to je već odlika karnevala, ili hmmm, vašara ...
Za kraj, pre vatrometa, poleteli su baloni sa vatrom. Male svetleće kugle zaparale su nebo.
Vatromet nismo sačekali (zakazan oko 24h, kad se i cela manifestacija završila).
Nije loša zanimacija u vrele avgustovske dane.Uz vodu je svakako prijatnije nego na asfaltu!

 

You Might Also Like

0 коментара

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Instagram