Ciriska čokoladna zadovoljstva

2/10/2016

Švajcarska je ubedljivo medju vodećim zemljama kako u proizvodnji, tako i u konzumiranju slatkiša. Čak i ako vam ovo nije omiljena poslastica, kada vidite izloge prepune čokolade, poželecete da probate makar jednu. Postoje velike i male specijalizovane prodavnice za ovakve poslastice. Male su obično porodicne manufakture, gde se proizvodi ručno pravljena čokolada. Cene nisu nimalo naivne, da vas upozorim , ali čokoladno iskustvo je neopisivo! Probala sam čokoladu sa marcipanom i sitne kolače sa različitim dodacima, i nijednom nije nista falilo (mislim da se takvih kolača nikad ne bih odrekla)!
iz male radnje ručno pravljenih čokolada
najraznovrsniji ukusi čokolade na meru
Svuda po gradu ćete naletati na zanimljive izloge.Kako i ne bi kad je Cirih srce proizvodnje čokolade u zemlji a “Lindt”, “Treuscher” i “Sprungli”  poseduju svoje fabrike u njemu. Za zaista unukatno iskustvo “Swiss Travel System” (švajcarski putnički sistem) u saradnji sa “Cailler-Nestle”, nudi ekskurziju “The Swiss Chocolate Train” (Švajcarski čokoladni voz-ostavila sam vam link ka zvaničnom sajtu gde možete da se obavestite koliko košta ovo zadovoljstvo i koliko često saobraćaju čokoladni voz). 
slika preuzeta sa neta

Voz kreće iz Montrea i pravi pauzu u Gruyeres (gde se proizvodi poznati istoimeni sir) pre nego što konačno stigne u Brok gde gosti dobijaju turu kroz “Cailler-Nestle” fabriku. Neki odlični butici čokolade u Cirihu su i “Truffe”, “Schrober” i “Merkur”.

Dakle, ako ste u Cirihu, znate šta nikako ne smete propustiti-uživanje u čokoladi!

You Might Also Like

0 коментара

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Instagram