Veliki Stol-Babusnica

2/25/2014


Šteta sto je bila magla, pa ne mogosmo dobro da osmotrimo okolinu i ovaj Olimp Babusnice, kako je Veliki Stol 1.239mnv prozvan.

Jedno od dece koje je retko videti u ovom kraju

Meda na tremu kuće

Stara srpska arhitektura

Prodjosmo kroz selo Stol. Kuće sa velikim kapijama, karakterističnim za ove krajeve, natkriveni tremovi sa karakterističnim detaljima. Gde-gde čuje se blejanje ovaca. To poneki, još uvek držeći dekica ima stado. Mladih ovde ima veoma malo.
Lepa priroda, vesnici proleća-visibaba i kukurek, prijatna temperatura...sve nam je to ulepšalo penjanje.





Posle vrha polako niz brdo do mesta gde planinari iz Niša organizovaše piknik i proslavu rodjendana jednog od svojih članova.









Velika logorska vatra, oko koje se čak i zaigralo, ulepšala je atmosferu. Orile su se stare srpske i makedonske pesme, a ni kišica koja je počela da sipi nije mogla da pokvari  atmosferu.
Na kraju, obidjosmo i sekvoje, dve koje postoje u ovom selu. Stare su 35 godina, a mogu da zive i do hiljadu.

You Might Also Like

1 коментара

  1. Lepa reportaza satkana od reci i fotografija. Reportaza koja daje duh i dusu naizgled pustom i bezimenom kraju.Aleksandrino vesto oko, razumevanje tradicije, arhitekture i prirode posecenog lokaliteta ucinili su da planinarski pohod izgleda kao avantura a takodje da se zna da ovaj predeo POSTOJI blizu nas i da se valja obici ga i stvoriti licne impresije na licu mesta.

    ОдговориИзбриши

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Instagram