Miracle Garden-Dubai

4/10/2018


Da li ste nekad zamišljali kako izgledaju rajski vrtovi..ne liče li možda na dole priložene slike...
Zaista, sve umeće vrtlara, svo bogatstvo vladara Dubaija, sva moć, raskoš, želja za isticanjem i ekstravagancijom vidi se ovde...U sred pustinje, na mestu gde je nekada bio suv pustinjski pesak niklo je ovo šarenilo boja i bogatstvo mirisa...a da i čulo sluha ne bi bilo zapostavljeno, tu je i saksofonista čija muzika odjekuje baštom...
Bašta zauzima 72000m2, i sa zasađenih 109 miliona biljaka čini najveću prirodnu cvetnu baštu na svetu. Izgradnja parka koštala je oko 11 miliona dolara.
Bašta menja svoj izgled svake sezone. Sezona traje od novembra do maja, kada se zatvara zbog velikih vrućina. Čitave arkade leptirova, srca, veliki Miki Maus i medvedić, mravi, papagaji dočekaće vas spremni da vam pruže divnu scenografiju za nestvarne fotografije.
Kako do bašte:
Kod Mola Emirata hvatate bus koji vas vozi do same bašte, ili od mola uzmite taksi, košta će vas oko 30AED.
Za bus vam je potrebna Nol Karta, kupuje se na šalterima metroa.
Ulaz u baštu košta 45AED.
Radi uglavnom od 9am do 9pm (zavisno od dana).
Potrebno vreme za obilazak: najmanje 2 sata.
Sem bašte, postoji još i devet kupola u kojima su smešteni raznobojni leptirovi, ali ovo nažalost, nismo stigli da obiđemo.
Verovatno se pitate kako svo ovo čudo opstaje u takvoj klimi...na mestu gde su sada livade raznobojnih petunija i geranijuma bio je pravi pustinjski pesak....zahvaljujući navodnjavanju i posebnom sistemu koji vraća iskorišćenu vodu, pa do 75 posto vode opet služi za zalivanje cveća. U videu na dnu stranice možete videti kako prave jednu od ovih džinovskih struktura.













You Might Also Like

0 коментара

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Instagram